Sefutul

Posted on Updated on

Acum voi prezenta al doilea tip de “Mare Corporatist” și anume Sefutul (a se citi sefutzul).

Well acesta nu este nici șeful mare, dar nici pielea pulii în firma. Reprezinta o specie mai evoluata a Lingăului, specie care a ajuns în stadiul acesta pentru ca a lins unde `trebe și cât o trebuit. Dupa ani în care a lins toate persoanele de un anumit rang din cadrul companiei, a ajuns și el Sefut, iar acuma poate teroriza în liniște și pace toți angajații noi veniți.

Este prima persoana cu care ai contact dupa ce te angajezi, dar și persoana care iți va rămâne constant pe creier (ca o tumoare), pentru ca vei avea zilnic treaba cu ea și cu tâmpeniile cretine pe care iți va cere sa le faci (tâmpenii care nu prea contează pentru companie, dar conteaza pentru Sefut – el/ea chiar are impresia ca toate task-urile cretine pe care le facem, din obligație ca sa ne păstrăm job-ul, ne afectează în vreun fel). Va fi singurul șef pe care îl vei ura cu adevarat, din inima și orice ar face vreodată ca sa schimbe asta, va părea fals și nu o sa reușească. Mai ales dacă Sefutul este mai prost ca tine.

Din păcate în cazul în care, Sefutul este mai prost decât angajatul, acesta din urma va avea o viata de sclav, în care își va imagina cam 90% din zi, cum toarnă acid de baterie pe gatul sefutului, iar în cei 10% rămași se va gândi cum sa scape de cadavru.

Daca te vede mai retras/nu vrei sa fii prietenul lui, va încerca sa îți devina prieten, tocmai ca sa afle cum poate sa te futa mai tare pe viitor. Pentru ca în orice Companie, Sefutul este văzut mai bine în funcție de doua aspecte:

1. Cat de tare te poate fute pe tine, fie cu task-uri cretine, fie sa îți facă viata un calvar, fie sa te facă de ras/incapabil/prost/cretin în fata altor șefi, tocmai pentru ca tu sa nu ai vreo șansa vreodată sa ii fii egal, sau Doamne ferește ! sa ii fii șef.

2. Cat de mult poate sa lingă în cur, șeful direct superior. Dupa cum am spus, marea majoritate a Sefut-ilor sunt foști lingăi care au primit pana la urma un os, dar vechile deprinderi mor greu, cumulat cu faptul ca altceva nu știe sa facă în afara de lins, Sefutul va continua sa își spele șeful, dar targetat. Daca înainte spăla toți șefii din departament, acuma îl spală numai pe unul, DA! BINE, sa strălucească, ca un licurici.

Ca sa nu suferi prea mult din cauza lui, încearcă sa înțelegi ce vrea sa faci din task-urile cretine pe care ți-i le da. Fa-le, cât mai bine posibil și du-te de fiecare data la șeful, Sefutului cu rezultatele. Astfel, o sa demonstrezi “unui organ abilitat” ca :

a) Sefutul nu are ce cauta pe poziția respectiva;

b) Sefutul este mai prost decât tine (EVIDENT);

c) Este timpul sa iei locul Sefutului, dar de data asta pe merit.

Riscurile în cazul unei astfel de manevre sunt minime în comparație cu cât rahat trebuie sa mănânci din cauza Sefutului. O sa ai nevoie doar de o pereche de coaie ca sa faci asta, so Grow some fucking balls man !

Leave a comment